Yogamamma - Gravid - Lærerutdanning

Sted:HiYoga Aker brygge
Start:21. oktober 2022
Slutt:6. november 2022
Tid:09:00
Instruktør:Cathrine

Yoga er et fantastisk ressurs for gravide som kan hjelpe oss å ønske et nytt liv velkomment med en frisk og sterk kropp, et rolig sinn og et åpent hjerte. Gravidyoga representerer essensen av feminin yoga: en lyttende, intuitiv og nærende praksis som bringer oss nærmere vår feminine kraft. Gjennom denne utdanningen lærer du at gravidyoga ikke må være en modifisert og mangelfull variasjon av en tradisjonell yoga, men en fullverdig, oppbyggende og vakker praksis i sin egen rett.

Yogamamma Gravidyoga Lærerutdanning

Velkommen til en 65-timers videreutdanning for yogalærere som ønsker kompetanse og trygghet til å undervise yoga til gravide som spesialisert veiledning eller som en del av vanlige yogaklasser. Utdanningen passer også for trenere, terapeuter, doulaer, jordmødre eller andre som har en spesiell interesse for graviditet, fødsel og kvinnehelse, og er godkjent av Independent Yoga Network.

Innhold

 • Kvinnekroppens fysiologi og anatomi måned for måned gjennom alle fire trimestre. Fysiske og hormonelle forandringer, spesielle behov og hensyn, vanlige plager og typiske diagnoser.

 • Psykisk helse. Humør og følelser. Håp, forventninger, drømmer - frykt, angst og bekymring. Barseltårer/barseldepresjon.

 • En helhetlig tilnærming til overgangen fra å være datter til å bli mamma: rite of passage into motherhood.

 • Viktigheten av pust og pusteteknikker. Underveis i svangerskapet, forberedelse til fødsel, smertelindring under fødsel, i livet som ny mamma.

 • Trygg, nærende og forebyggende asana-praksis. Undervisningsmetode og oppbygging av sekvenser og klasser. Relevante justeringer, modifikasjoner og sikre overganger mellom stillinger som fremmer gode bevegelsesmønstre.

 • Fødsel. Gjennomgang av fødselsforløpet. Relevante fødestillinger, pusteteknikker etc. Hvordan yoga kan forberede og understøtte kvinnen gjennom en bevisst fødsel.

 • Barsel/4. trimester. Healing gjennom yoga de første seks ukene etter fødsel.

 • Avspenning og hvile. Øvelser og teknikker. Restorative yoga, veiledet meditasjon, yoga nidra.

 • Bruk av stemmen/naturlig lyd, mantra, visualisering, positive tanker (affirmasjoner), mudra og andre verktøy

 • Verdien av kvinnelig kraft og fellesskap

 • Hvordan bruke utdannelsen, til rene gravidyogaklasser eller som en del av et større tilbud til gravide. Skape community, bli en del av nærmiljøet og et større kvinnehelsemiljø.

 

Timeplan

Del 1

Fredag 21. oktober 9.00-16.00

Lørdag 22. oktober 9.00-16.00

Søndag 23. oktober 9.00-16.00 

Del 2

Fredag 4. november 9.00-16.00

lørdag 5. november 9.00-16.00

Søndag 6. november 9.00-16.00 

Hver dag er det lunsj fra 12.00 til 13.00.

I tillegg til 36 timer med undervisning er det lagt opp til eget arbeid, både i før og etter utdannelsen, samt i de to ukene mellom del 1 og del 2. 

Eget arbeid er fordelt tidsmessig omtrent slik:

I forkant av utdannelsen: 2 timer forberedelse. Mellom del 1 og del 2: 10 timer observasjon av Yogamamma gravidyoga klasser + andre lærere online, og 4 timer lesning.I etterkant av utdannelsen: 8 timer fordelt mellom avsluttende arbeid og resterende lesning.Diplom sendes digitalt etter innsendt og godkjent hjemmearbeid.

Pris. 11980,-.

Prisen inkluderer boken ‘Yogamamma - med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel’, 100-siders arbeidsbok og Yogamamma-bærenett.

Prisen inkluderer to gjestelærere:

Mona Valstad Elsness, ‘Female Welness’ - osteopat, fysioterapeut, personlig trener og Kundalinin yogalærer. Spesialist i kvinnehelse, særlig pre/post-partum. Holder hele dagen søndag 23. oktober om fysiologi og anatomi gjennom graviditeten.

Cathinka Devor Lunde, ‘Aku Jordmor’ - jordmor, akupunktør, yogalærer, spesialist i essensielle oljer. Holder hele dagen lørdag 5. november om fødsel og yoga som fødselsforberedende verktøy.