Runar Lundvall

Runar Lundvall
Booke

Runar har trent Ashtanga Yoga siden 2003, og undervist ukentlig siden 2005.

Runar arbeider som fysioterapeut for SATS, er faglærer hos AFPT (idrettsskader og bevegelighetstrening), og linjelærer hos Hadeland FHS, på linjen «Trening, motivasjon og kosthold».

Underviser
Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Yoga`s første serie, med noen unntak. Alle stillingene er gradert, slik at man kan utfordres på det nivået man befinner seg, men timen passer best for elever som har noe erfaring med yoga fra før. Serien preges av regelmessighet og man utfører den samme sekvensen hver eneste gang, i samme rekkefølge. Progresjonen blir dermed lett å måle. Den første serien utfordrer kroppen på mange plan, og kan gjerne kombineres med andre roligere yogaformer, f.eks restorativ- eller yin-pregede klasser.

Vinyasa
Dette er en time som har vinyasa-systemet som fundament. Alle stillingene er gradert, slik at man kan gi utfordringer på tvers av ferdighet og nivå. Øvelsene er sterkt preget av mobilitetsarbeid fra turnprogresjoner, og har som hovedmål å balansere forholdet mellom bevegelighet og styrke – et forhold der de fleste har mest av den ene komponenten. Timen er et flott supplement til andre dynamiske yogaformer.

Erfaring og yogasertifiseringer:

  • 200 hour RYT TT – Basia Lipska og Guillermo Benitez
  • 200 hour RYT TT – Alexander Medin
  • Internship hos MysoreOslo – Basia Lipska
  • Internship hos Puro Yoga – Alexander Medin
  • Foreleser i anatomi og teknikk på lærerutdannelsene i Ashtanga Yoga hos: HiYoga og NøsenYoga / Puro Yoga.
  • Foredrag for privat yogabransje i regi av eget foretak siden 2008. Fokusområder har vært yoga og fysisk smerte, skademekanismer, rehabilitering og forståelse hos instruktører.
  • Undervist «Yoga for vond rygg» hos Puro Yoga fra 2014-2016.
  • Yogaundervisning i treningsbransjen siden 2006: Actic, Basic, Myhrens, SiO og SATS Telenor.

Mentor og inspirasjon
Alle som fremmer yoga i lys av tradisjon og ydmykhet.
Favorittmotto: «Don’t take the modern yogateacher too seriously»

Annen bakgrunn
Psykologi og idrettsvitenskap ved NIH. Lang fartstid som instruktør for kriminalomsorgen, med fokus på helse og fysisk aktivitet blant innsatte.