Bli kjent med Vibeke

Vibeke har alltid vært aktiv, først gjennom konkurranseidrett, så som treningsinstruktør for turn, RS og etter hvert i treningsbransjen. Yoga var lenge en overskuddstrening for Vibeke, men etter hvert ble yoga en viktig del av en daglig praksis. Nå er Yoga en stor del av hverdagen, som leder for timeplanen i Hiyoga er Yoga nå hverdag og fritid.

Hva ønsker du å oppnå gjennom praktisering av yoga?

Jeg trenger Yoga for å kjenne ro og tilstedeværelse i livet mitt. For meg er yoga mer enn en fysisk praksis, yoga er en væremåte og en måte å leve på. Jeg har lært utrolig mye om meg selv gjennom yoga, måten jeg reagerer på og måten jeg er mot andre. Jeg ønsker å bli mer lyttende til meg selv og mine behov, men også lytte mer til andre og bli oppmerksom på deres behov. Dette er en evigvarende læringsprosess, og jeg trives med utviklingen og utfordringen dette gir.

Hvilken rolle har yoga i livet ditt?

Yoga er jo en stor og viktig del av livet mitt. Både fordi jeg er så heldig å ha Yoga som jobb, og fordi jeg implementerer Yoga i alt jeg gjør. Yoga er for meg en måte å leve livet. En måte å se verden på med andre øyne, samtidig som det er en måte jeg kanskje alltid har levd uten å være bevisst på det.

Hvor går du for å finne ro og fred?

Jeg finner ro mange steder, aller best finner jeg roen ved sjøen. Bølger, horisonter, måker og stillhet. En tidlig morgen på bryggen med en kopp te mens solen står opp er noe av det beste jeg vet. Spesielt hvis alle mine 4 barn ligger søtt og trygt og sover i nærheten. Men jeg er god på å finne ro overalt. Ro er for meg en indre følelse jeg kan finne uansett hvor jeg er. Ikke alltid selvfølgelig, men det trenger ikke være rolig rundt meg for at jeg har ro.

Jeg finner ro i variasjoner, ro i mange mennesker, mye lyd, samtidig som jeg kan observere det yrende livet rundt og glede meg over at jeg ikke trenger være en del av stresset deres. Jeg finner ro i stillhet også, men jeg er en utpreget sosialt vesen som trives best rundt mennesker. Jeg får mer ro sammen med andre enn helt alene. Det er kanskje noe jeg burde bli bedre på? Lære meg å være litt mer alene.

Hva inspirerer deg?

Det er egentlig veldig mye som inspirerer meg, jeg blir lett inspirert av stemninger. Jeg er en observatør og elsker å se, føle og lytte, samtidig som jeg også liker å delta. Men når jeg kan sitte tilbakelent å få påfyll mentalt da blir jeg inspirert.

Jeg blir også inspirert av mennesker som ser positive ting i alt, som holder motet oppe i motgang og som klarer å se fremover selv i vanskelige stunder. Det er i grunn mange ting som inspirerer meg når jeg tenker etter, jeg blir inspirert av noe hver dag!

 Hvorfor tror du alle har godt av å prøve yoga?

Jeg tror at yoga kan bidra til positive forandringer hos alle. Som jeg sa tidligere er yoga mer enn det fysiske, yoga for meg er en måte å leve livet på en mer tilfredsstillende måte. Yoga kan skape mer ro i mennesker fordi de kan bli bedre på å se litt inn i seg selv, bli bedre på å lytte til andre og det tror jeg alle har godt av. Samtidig er den fysiske delen av Yoga mye viktigere enn jeg følte det var før. Tidligere var yoga noe jeg gjorde bare når jeg hadde trent alle de andre øktene jeg følte jeg trengte. Yoga brukte jeg bare som restitusjon, og slappe av, men yoga er mye mer fysisk når pust og bevegelse virkelig henger sammen. Jeg tror at for mange kan det å lære seg dypere pust være det viktigeste for å praktisere yoga.

Hva er favorittstillingen din og hvorfor?

Åh jeg elsker trikonasana, jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje fordi jeg føler en god strekk i den stillingen, samtidig som jeg føler mestring.

Jeg er også utrolig glad i sirsasana, hodestående! Jeg blir alltid så energisk av å stå på hode, deilig å føle mestring opp ned, og utfordrende både på konsentrasjon og fysisk.

Hva var den tøffeste stillingen for deg å lære og elske?

Ardha baddha padmottanasana var vond og vanskelig og er det fortsatt ofte spesielt på den ene siden. Men jeg liker bedre og bedre strekken, balansen og det å klare å binde på gode dager.

Hva har du lyst å fortelle verden?

Åh jeg har så lyst til å fortelle alle at de er mer enn bra nok! At de må være glade i seg selv og ikke være så selvkritiske. Også vil jeg gjerne dele det vakreste ordet jeg vet om: Raus, jeg elsker det ordet og alt det innebærer. Vær raus, med deg selv og andre, da vil jorden bli et bedre sted!

Ditt mantra for livet er:

Vær mot andre, som du ønsker at andre skal være mot deg!

Eller vær mot andre som du vil at andre skal være mot de du er glade i! Jeg prøver å ta det med meg hver dag i alt jeg gjør.

Din visdom til andre:

Jeg tro alle må gjøre sine egne erfaringer og finne sin egen visdom. Jeg har ikke annet å dele enn at du må gjøre ditt beste og være fornøyd med det! Jeg tror viktige ord er aksept, tilgivelse og forståelse overfor deg selv og andre!