Har du en yogafamilie?

#sangha
Jeg elsker min familie, jeg føler meg vel og trygg med mine yogavenner og jeg trenger mine andre venner. Nettverk, fellesskap, community, Sangha; er viktig for alle. I yoga er det godt innarbeidet, om kanskje noe retningsorientert. I HiYoga så er en av våre 4 viktigste verdier at vi er et godt sted å være – et yogisk sangha for medlemmer, et sangha for oss som arbeider der og vi vil være en god kollega for alle andre som jobber med yoga i bransjen.

Jeg har de siste årene besøkt så mange yogastudioer jeg kan. Delvis for å selv gjøre yoga, men også for å se og studere forskjellige studioer, retninger og varianter. Miami, New York, Austin, Eindhoven, London, Girona, Antibes, København, Stockholm, Roma, Edinburgh og mange andre steder. I noen studioer har jeg sett ting jeg absolutt ikke vil ta med meg, mens andre steder har praktiske løsninger, nærende stemning og gode materialer blitt lagret i idebanken. I Schultsgate 1, hvor vi åpner det første HiYoga studioet, kommer de beste av disse ideene til å settes i live. Vi har brukt lang tid på å finne denne plasseringen, i et lokale som bygges for oss og etter våre spesifikasjoner. Men det har vært verdt ventetiden. Dette blir et studio hvor vi kan vise frem vår grunnleggende verdier, ikke minst at yoga skal være tilgjengelig for alle, og at et godt studio er et sted hvor det alltid er godt å være. Jeg er også veldig stolt av at vi setter opp et studio som blir spesielt gjennomtenkt i forhold til arbeidsdagen for våre flinke instruktører. Ingen skal være nødt til å tråkke barbent i sølete ganger og resepsjoner.

I tillegg til å undervise i yoga på en faglig trygg, motiverende og respektfull måte, skal vi også gjøre HiYoga til et sted hvor du føler deg velkommen, trygg og hjemme. Det er ikke minst viktig at du også kan kose deg i vakre omgivelser av høy kvalitet. Vi har jobbet mye med vår «look and feel» så det skal bli bra for deg og for alle som skal jobbe hos oss. Vi vet også at det er mange som ikke bare vil praktisere, men som ønsker å få mulighet til å snakke om yoga med likesinnede. Man kan diskuterer tilnærminger, glede seg over fremskritt, få trøst for «tilbakeslag», og ellers bare hygge seg i et trygt miljø. Det er viktig for oss at vi blir nettopp et slikt sted.

Det er ikke en selvfølge at et felleskap er noe bra. Jeg har sett yogastudioer, deltatt i yogahappenings og lest om yogasangha som gjør meg både redd og sint. Store egoer, dårlig stemning og dårlige intensjoner er ikke ukjent i yogabransjen heller. Samtidig har jeg har sett og vært i bedrifter som ikke driver med yoga, som har god stemning, rene intensjoner, som er gode steder å være, og som er til nytte og glede for samfunnet. Felleskapet må vi lage selv, det følger ikke av at utsiden er på den ene eller andre måten. Jeg lover at jeg og vi skal gjør alt vi kan for at du skal trives og blomstre hos oss, Men vi skal ikke «presse» noen til å være med på noe de ikke vil, eller til å bli medlem av en klubb de ikke vil tilhøre. Om du vil gjøre yoga, dusje i stillhet, ha egentid i badstuen, ta på deg klærne og gå videre – ja det er også lov. Men du skal vite at du har valget og er velkommen uansett.
#bekindalways