Henriette Lien Yoga Workshops - Skuldre & Yin

Henriette begynte sin yoga praksis i 2001 og underviser nå med hele verden som arbeidsplass.

Dato: 7. mars 2020

Workshop 1  Lørdag 09:30 - 12:00

Workshop 2  Lørdag 12:30 - 15:00

Sted: HiYoga, Schultz gt7 Oslo

Pris:

500,-  for 1 workshop

900,- for 2 Workshops 

Registrer deg her

Workshop 1: Skulder 

  • Tidspunkt: 09:30 - 12:00

Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har, og derfor det mest vinglete. Når vi praktiserer yoga legger vi ofte vekten over i hendene, enten vi støtter oss i enkle overganger, står i up- og downdog, planke, vinyasa eller i mer avanserte armbalanser. Plasseringen, styrken og bevegeligheten av skulderen er derfor viktig for å ivareta den gode følelsen etter en praksis og ikke minst føle seg stabil og å ha kontroll.

Denne workshopen er for deg som liker å praktisere yoga men kjenner kanskje det murrer litt i håndleddene etterpå, som føler noen av posisjonene blir litt tilfeldig, - at du rett og slett ikke alltid vet helt hva du gjør på matten. 

Denne workshopen passer deg enten du er relativt ny på matten eller mer erfaren. Vi skal i tillegg til deilige flyter gjøre øvelser som hjelper for nettopp plasseringen, bevegeligheten og ikke minst styrken av skuldrene. Vi skal bryte ned upward og downward facing dog, planke m.m. og blir sikre på hvordan skuldrene plasseres for at du skal ha en deilig yogapraksis som ikke gir deg skader.

 

Workshop 2: Yin Yoga

  • Tidspunkt : 12:30 - 15:00

Tempo de fleste av oss holder i hverdagen påvirker helsen vår mer enn at vi føler oss slitne. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, plikter, ansvar, hodet spiller videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler, for da ser vi på tv, surfer på internett, er med på sosiale ting vi kanskje aller helst ville sagt nei til, men i vårt ønske om å bli likt og inkludert velger vi å ignorere behovet for ro. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset, kjemp eller flykt moduset.

Adrenalinet øker, blodtrykket øker, cortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Prioriteringen kroppen går over i påvirker fordøyelsessystemet og andre indre organer som ikke får rikelig mengde blod siden det er sendt til de store muskelgruppene.

Denne kjemiske cocktailen i kroppen under stress er noe vi blir avhengig av som igjen gjør at vi ikke nødvendigvis opplever oss stressa, men vi tynes systemet vårt.

Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset – hvilemodus. Kroppen ligger lenge i posisjonene, oppmerksomheten går til pusten, vi utforsker det indre landskapet gjennom å være tilstede og du gir kroppen tid og ro. Da synker cortisolnivået, blodtrykket og adrenalinet i kroppen. Blodet flyter mer balanser mellom muskler og de indre organene og reparerer en eventuell ubalanse. 

Yin yoga stimulerer i tillegg bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen som gjenskaper bevegeligheten i bindevevet.

I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av dem og nyte tid i eget selskap og finne en etterlengtet ro for både kropp og sjel. 

GetAttachmentThumbnail.jpg

Om Heriette Lien

Henriette begynte sin yoga praksis i 2001 og underviser nå med hele verden som arbeidsplass.

Hun er forfatter, Coach og foredragsholder med bakgrunn som skuespiller, danser og programleder i både radio og tv.

Henriette underviser Vinyasa og Yin yoga.

Vinyasa en dynamisk teknikk hvor bevegelse og pust synkroniseres med mål om å være mer tilstede i øyeblikket. I tillegg til å samle tankene styrker denne teknikken kroppen og gjør den mer smidig.

Yin fokuserer på å roe ned nervesystemet i en hverdag som for de fleste er i overkant hektisk. Dette er en rolig og meditativ form for yoga.