Henriette Lien YOGA WORKSHOPS

Dato: 1. Februar 2020

Workshop 1  Lørdag 0930-1200

Workshop 2  Lørdag 1230-1500

HiYoga, Schultz gt7 Oslo

Pris:

500,-  for 1 workshop

900,- for  2 Workshops  

Registration: https://hiyoga.pameldingssystem.no/henriette

 

Workshop 1: HjerteÅpner- utforske Feminin og Maskulin energi: 

Tidspunkt: 0930-1200

Hva vil det si åpne hjerte. Det kan være noe varmt, mykt, noe lyttende. Hjerte forteller oss mye hvis vi lytter- hva som er rett og galt. Det kan i yogasammenheng fortelle oss noe om hvor langt vi skal gå i en posisjon, om vi skal justere litt, ta en pause og om det er viljen (egoet) har tatt over. 

Men hjertet kan og være overbeskyttende, så det å åpne opp, gå litt ut av komfortsonen, føle, tørre være sårbar kan både være skummelt og forløsende.

I denne workshopen skal vi ha deilig flyt, vi skal kjenne på balansen mellom det maskuline og feminine energien i oss. Åpne fysisk opp, men samtidig lytte til hva hjertet sier til deg om dine grenser.

 

Workshop 2: Yin Yoga

Tidspunkt : 1230-1500

Tempo de fleste av oss holder i hverdagen påvirker helsen vår mer enn at vi føler oss slitne. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, plikter, ansvar, hodet spiller videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler, for da ser vi på tv, surfer på internett, er med på sosiale ting vi kanskje aller helst ville sagt nei til, men i vårt ønske om å bli likt og inkludert velger vi å ignorere behovet for ro. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset, kjemp eller flykt moduset.

Adrenalinet øker, blodtrykket øker, cortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Prioriteringen kroppen går over i påvirker fordøyelsessystemet og andre indre organer som ikke får rikelig mengde blod siden det er sendt til de store muskelgruppene.

Denne kjemiske cocktailen i kroppen under stress er noe vi blir avhengig av som igjen gjør at vi ikke nødvendigvis opplever oss stressa, men vi tynes systemet vårt.

Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset – hvilemodus. Kroppen ligger lenge i posisjonene, oppmerksomheten går til pusten, vi utforsker det indre landskapet gjennom å være tilstede og du gir kroppen tid og ro. Da synker cortisolnivået, blodtrykket og adrenalinet i kroppen. Blodet flyter mer balanser mellom muskler og de indre organene og reparerer en eventuell ubalanse. 

Yin yoga stimulerer i tillegg bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen som gjenskaper bevegeligheten i bindevevet.

I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av dem og nyte tid i eget selskap og finne en etterlengtet ro for både kropp og sjel. 

 

Om Heriette Lien

Henriette begynte sin yoga praksis i 2001 og underviser nå med hele verden som arbeidsplass.

Hun er forfatter, Coach og foredragsholder med bakgrunn som skuespiller, danser og programleder i både radio og tv.

Henriette underviser Vinyasa og Yin yoga.

Vinyasa en dynamisk teknikk hvor bevegelse og pust synkroniseres med mål om å være mer tilstede i øyeblikket. I tillegg til å samle tankene styrker denne teknikken kroppen og gjør den mer smidig.

Yin fokuserer på å roe ned nervesystemet i en hverdag som for de fleste er i overkant hektisk. Dette er en rolig og meditativ form for yoga.