RYT200 Foundational Ashtanga Vinyasa Yoga

Oslo // De senere årene har det dukket opp flere instruktørutdannelser i Norge. Vi ser dette som en positiv utvikling, som gir deg som yogalæreraspirant muligheten til å virkelig velge den utdanningen som passer best for deg og dine behov.

HiYogas lærerutdanning er delt opp i to. En grunnleggende utdanning på 200 timer, og en videreutdanning på 300 timer. Begge gir deg sertifisering i Yoga Alliance. 

Oppstart: 03. Mars 2018
Pris: Depositum: kr 4 500,- // RYT 200 Ashtanga (eks dep) kr 24 000,-
Instruktør: Basia Lipska Larsen
Sted: HiYoga Majorstuen, Oslo
Påmelding: https://hiyoga.pameldingssystem.no/teacher-training-ashtanga-2018

Vår grunnleggende 200 timers utdanning gjør deg utrustet til å:

  • Undervise trygge og gode ashtanga yogatimer 
  • Etablere en solid egenpraksis som vil være ditt fundament for undervisning. En solid og stødig egenpraksis ser vi som et nødvendig grunnlag for all undervisning, og det er her du vil hente kunnskapen og erfaringen du trenger for å undervise. 
  • Forstå yogafilosofiske og etiske prinsipper sett i lys av den transformative prosessen det er å praktisere yoga. 
  • Anvende en rekke teknikker i egen praksis, i undervisningen din og i ditt daglige liv; yogapust, avspenning og restorative sekvenser, styrketrening for yoga, anatomiske justeringer, kreative tilnærminger til vinyasabaserte bevegelser og en filosofisk base for utøvelsen av yoga i sin helhet. 
  • Bygge en trygghet i deg selv til å finne inspirasjonen og motivasjonen du trenger for å følge en yogisk levevei, slik at du igjennom dette igjen kan inspirere andre. 

Igjennom hele kurset vil du øve på å både undervise og justere dine medelever. Dette gjøres i et støttende og positivt læringsmiljø, slik at du utvikler trygghet og sikkerhet i rollen din som yogalærer.

Vi underviser yoga slik det er forstått både i tradisjonell østlig forstand, men også slik det praktiseres og undervises her i Vesten. Hovedfokus er på Ashtanga Yogaens Primary Series, eller den første serien, slik den undervises i dag ved K. Pattabhi Jois Institute i Mysore, India av R. Sharath. Elevene lærer fullstendig vinyasa-telling, stillingene i serien, åpnings- og avslutningsmantraene og pusteøvelsene slik de har vært og fortsatt er undervist i Mysore. 

I en mer vestlig tilnærming, vil vi se på hvordan serien har utviklet seg over mange år, og hvordan modifiserte stillinger kan være nyttig for å støtte utøvere i praksisen. Dette inkluderer restorative og mer terapeutiske tilnærminger til asanapraksis.

Teknikker, trening og praksis

De grunnleggende teknikker og prinsipper i utøvelsen av Ashtanga Yoga metoden. Vi fordyper oss i Primary Series og vinyasa-telling, fysisk justering av stillinger, verbal undervisning av fysisk praksis, elevens læringsprosess, prana yama-teknikker, og utarbeidelse av vinyasa-sekvenser med fokus på hvordan disse skiller seg fra ashtanga-sekvensene. 

I tillegg jobbes det med undervisningsmetodikk, anatomi og fysiologi, yogisk anatomiforståelse (chakraer og energisystemer, tankemønstre etc), yogafilosofi, livsstil og etikk. 

Undervisningsdatoer
Helge samlinger:

Uke 1  03.-04. Mars
Uke 2  17.-18. Mars
Uke 3  14.-15. April
Uke 4  28.-29. April
Uke 5  05.-06. Mai
Uke 6  26.-27. Mai
Uke 7  09.-10. Juni
Uke 8 16.-17. Juni 
Uke 9 – 23-24.06 (Assessment)

En typisk dag for 200hr - 16,5 timer per helg!

Lørdag og søndag:
07:30-09:00 Praktisering eller Led Class
09:30-11:30 Teknikker
Pause
12:15-14:15 Undervisningspraksis
14:30-16:30 Teori

Lærere:
Asanas 
Basia Lipska Larsen
Francesca Golfetto Høye
Tiril Elstad
Runar Lundval
Bjørn Tore Jakobsen

Etikk
Annette Thygesen Stephens
Siw Aduvill

Lifestyle
Amaia Santacoloma
Bertine Zetlitz
Kajsa J Finnstrom
Elise Ø Jansen

Industri
Anita Hegge 
Camilla Nicoline Vik
Didrik Nygård

Kvalifikasjoner
For å kunne delta på og ha nytte av utdanningen anbefaler vi at du har praktisert jevnlig (minst 2x per uke) yoga under en sertifisert/senior yogalærer de siste 6 til 12 mnd.

Merk! Din påmelding er bindende når den er mottatt hos oss.

Pris & Påmeldingsskjema

Book din plass!

Har du spørsmål?

Kontakt oss om du har spørsmål om Aashtanga Vinyasa Yoga Teacher Training

Navn
Telefon
Email
Velg utdannelse
Hva kan vi hjelpe deg med?
 
   

Nyheter